Δραστηριότητες

Συσσίτιο

        Στον υπόγειο χώρο του Ναού μας, καθημερινά, ομάδες εθελοντών ετοιμάζουν στην ανακαινισμένη κουζίνα μας πανω απο 100 μερίδες και τις μοιράζουν σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Το φαγητό προσφέρεται απο τις 12:00 έως τις 01:00 μ.μ.

"Εμείς οι άνθρωποι,θεωρούμε δυνατό αυτον που καταδυναστεύει, που κατακυριεύει, που εκμεταλεύεται τους ανθρώπους. Δύναμη όμως Χριστιανικά, σημαίνει να μπορεί κανείς να βάλει τον εαυτό του στην υπηρεσία των άλλων. Και απο αυτην την άποψη, ο Χριστός αποδείχθηκε Παντοδύναμος. " π.Εμμανουήλ Καγιαυτάκης

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

               Η Εκκλησία μας, σε κάθε ευκαιρία, προσφέρει στους συνανθρώπους μας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό γινόταν πρίν την οικονομική κρίση που ξέσπασε στην πατρίδα μας, γίνεται και τωρα με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις και με την βοήθεια του Θεού θα γίνεται και στο μέλλον για όσο ο κόσμος τα έχει ανάγκη. Τα περισσότερα είδη και τρόφιμα είναι προσφορές τον ενοριτών μας οι οποίοι στο κάλεσμα του Δεσπότη και των ιερέων μας πάντα προστρέχουν να προσφέρουν οτι περισσότερο μπορούν. Δεν λείπουν όμως και επώνυμες προσφορές, όπως αυτες της Π.Α.Ε Ολυμπιακός, οι οποίες δίνουν ιδιαίτερα χαρά και κουράγιο στο έργο μας.

"Η φιλανθρωπία που γίνεται στις Εκκλησίες μας, δεν γίνεται απο εμάς τους ιερείς. Εμείς έχουμε την ευθύνη να πραγματοποιήσουμε το φιλανθρωπικό έργο των ενοριτών μας, των ανθρώπων που προσφέρουν στην Εκκλησία. " π.Εμμανουήλ Καγιαυτάκης

Ενοριακή Βιβλιοθήκη

        Εσωτερικά του ναού, σ' έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στεγάζεται η ενοριακή μας βιβλιοθήκη. Ο καθένας εκεί, ανάλογα με την ηλικία του και τις πνευματικές του αναζητήσεις, μπορεί να βρεί τό βιβλίο πού θά ξεκουράσει τή ψυχή του. Εκτός απο βιβλία, στην βιβλιοθήκη μας θα βρείτε εικόνες, CD με ψαλμούς και διάφορα εκκλησιαστικά είδη χρήσιμα για τις πνευματικές ανάγκες των πιστών.

Προσκυνηματικές εκδρομές

Εορταστικές εκδηλώσεις

Νεότητα

Στο Κέντρο Νεότητας της ενορίας μας, που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του ναού , υπάρχουν δύο κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, οι οποίες φιλοξενούν τα κατηχητικά μας σχολεία. Τα σχολεία αυτά συντροφεύουν τα παιδιά μας απο το δημοτικό μέχρι και και την τρίτη τάξη του Λυκείου, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος Μαίου. Κύριο μέλημα τους, είναι να ποτίσουν τις ψυχές των παιδιών με τον λόγο του Θεού. Επειδή η ψυχαγωγία είναι φυσική ανάγκη του ανθρώπου ,που σχετίζεται με τη βιολογική αλλά καί την πνευματική του υπόσταση, το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με παιχνίδια, εκδρομές, εορτές και τραγούδια.